Een bewuste keuze - infoavond

Inschrijven in een Steinerschool is een bewuste keuze. In normale tijden vragen we geïnteresseerde ouders steeds om vooraf een infoavond bij te wonen. Dit is nu niet mogelijk op school, daarom organiseren we een digitaal alternatief via een kennismakingsfilmpje dat beschikbaar is op aanvraag (secretariaat@steinerschoolaalst.be).

Vrije plaatsen

Alvorens in te schrijven kan je steeds eens gaan kijken op de website www.naarschoolinaalst.be, waar je kan nagaan of er nog vrije plaatsen zijn voor het betrokken geboortejaar- of leerjaar.

Drie inschrijvingsperiodes

Er zijn in Aalst drie inschrijvingsperiodes voor het basisonderwijs (peuter- en kleuterschool en in de lagere school). Al naar gelang u tot een van deze groepen behoort, kan u eerder of later inschrijven.

Voorrangsperiode 1 (broers en zussen)

van 1 tot 26 februari 2021

Tijdens deze periode kunnen broers en zussen van leerlingen van de basisschool en kinderen van personeelsleden inschrijven.

Voorrangsperiode 2 (indicatorleerlingen en niet-indicatorleerlingen)

van 8 maart tot 19 maart 2021

Tijdens deze periode kunnen alle andere leerlingen of leerlingen die niet werden ingeschreven tijdens de eerste voorrangsperiode, zich inschrijven.

Opgelet, voor deze periode geldt voor bepaalde klassen een zogenaamde contingentering: een aantal plaatsen worden voorbehouden voor zogenaamde indicatorleerlingen. Dat zijn leerlingen die voldoen aan minstens een van de volgende voorwaarden:

• de moeder van het kind heeft geen diploma van secundair onderwijs
  • het gezin heeft vorig schooljaar of in het daaraan voorafgaande schooljaar een schooltoeslag binnen het groeipakket ontvangen

In de praktijk blijkt tot nu toe dat onze school voldoende plaats heeft voor leerlingen van beide categorieën.

Tijdens deze periode wordt chronologisch ingeschreven.

Vrije inschrijvingsperiode

vanaf 19 april 2021

Tijdens deze periode kunnen leerlingen worden ingeschreven die niet tijdens een van de vorige periodes ingeschreven zijn. Er geldt geen enkele voorrangsregel.

Hoe inschrijven?

De inschrijvingen gebeuren op afstand omwille van de coronamaatregelen.

Vanaf 8 maart om 08u00 wordt de knop onderaan deze pagina geactiveerd en kunt u doorklikken naar het digitaal inschrijvingsformulier. Indien u deze pagina al geopend hebt voor 8 uur, dan zal het digitaal inschrijvingsformulier automatisch laden. Vervolgens vult u het formulier in en verzendt het via de website.

Wij schrijven in volgens chronologie. Het ogenblik waarop u dit formulier verzendt, registreert de school in het inschrijvingsregister. Binnen de vier kalenderdagen ontvangt u een bevestiging per mail dat uw kind is ingeschreven, of u ontvangt binnen de vier kalenderdagen een weigeringsdocument wanneer de school geen vrije plaatsen heeft in het geboorte- of leerjaar waarin u uw kind wil inschrijven. Dan krijgt uw kind een plaats op de wachtlijst. De school contacteert u, als er een plaats vrijkomt.

Indien u problemen ondervindt met de inschrijving, neemt u telefonisch contact op met de school. De school zoekt samen met u naar een veilige manier om uw zoon of dochter alsnog in te schrijven (mail, post…).

Meer info of uitleg nodig, of wil je je kind inschrijven voor het lopende schooljaar? Mail of bel ons.

directie@steinerschoolaalst.be
053 77 36 84

Neem ook een kijkje op de website die alle info voor de Aalsterse scholen bundelt: www.naarschoolinaalst.be.

(c)2021 Steinerschool Michaëli Aalst – Privacybeleid

Web design: Schooly (een realisatie van The Buzz Company)